Repülős Utazás: Útmutató az Ingyenes Kézipoggyászokhoz

Repülős Utazás: Útmutató az Ingyenes Kézipoggyászokhoz
Az utazás során a kézipoggyász kiválasztása és csomagolása az egyik legfontosabb feladat, amely meghatározhatja az utazás kényelmét és zökkenőmentességét. A különböző légitársaságok eltérő szabályokat alkalmaznak az ingyenesen felvihető kézipoggyászokra vonatkozóan, ezért fontos tisztában lenni ezekkel a szabályokkal. Ebben az útmutatóban áttekintjük a legnagyobb fapados és hagyományos légitársaságok kézipoggyász szabályait, és bemutatjuk néhány kedvenc utazótáskánkat és kabinbőröndünket.

Az utazás során a kézipoggyász kiválasztása és csomagolása az egyik legfontosabb feladat, amely meghatározhatja az utazás kényelmét és zökkenőmentességét. A különböző légitársaságok eltérő szabályokat alkalmaznak az ingyenesen felvihető kézipoggyászokra vonatkozóan, ezért fontos tisztában lenni ezekkel a szabályokkal. Ebben az útmutatóban áttekintjük a legnagyobb fapados és hagyományos légitársaságok kézipoggyász szabályait, és bemutatjuk néhány kedvenc utazótáskánkat és kabinbőröndünket.

 

Az ingyenes kézipoggyász szabályok

Fapados légitársaságok

A fapados járatok, más néven diszkont légitársaságok, olyan légitársaságok, amelyek alacsonyabb árakat kínálnak az utasoknak azzal, hogy minimalizálják a hagyományos szolgáltatásokat és kényelmi extrákat. Ezek a járatok általában szigorúbb poggyászszabályokkal és kevesebb ingyenes fedélzeti szolgáltatással rendelkeznek, mint a hagyományos légitársaságok.

A fapados légitársaságok, mint például a Ryanair és a Wizz Air, nagy népszerűségnek örvendenek az ár érzékeny utazók körében, mivel lehetővé teszik a költséghatékony utazást Európában és más régiókban. Az alacsonyabb jegyárak érdekében az utasoknak gyakran külön kell fizetniük olyan szolgáltatásokért, mint a fedélzeti étkezés, a prioritásos beszállás vagy a nagyobb poggyászok szállítása. Ennek ellenére, a fapados járatok nagyszerű lehetőséget kínálnak a rövid távú utazásokhoz és a spontán kirándulásokhoz.

 

Ryanair kézipoggyász szabályok

A Ryanair járatain az utasok egy darab kis kézipoggyászt vihetnek fel ingyenesen a fedélzetre, melynek maximális mérete 40x20x25 cm. Az ennél nagyobb méretű poggyászokért külön díjat kell fizetni. Azok számára, akik több kézipoggyászt szeretnének magukkal vinni külön díj ellenében, egy nagyobb kézipoggyász (55x40x20 cm) és egy kisebb táska felvitelét lehetséges az utastérbe.

Ryanair kézipoggyász méret: maximum 40x20x25 cm és 10 kg.

Ryanair extra nagy méretű kézipoggyász: maximum 55x40x20 cm és 10 kg lehet.

 

Wizz Air kézipoggyász szabályok

Wizz Air ingyenes kézipoggyász szabályzata szerint minden utas egy darab kis méretű kézipoggyászt vihet fel díjmentesen, melynek mérete legfeljebb 40x30x20 cm lehet. Azok az utasok, akik több poggyászt szeretnének felvinni, választhatják a WIZZ Priority szolgáltatást, amely lehetővé teszi egy nagyobb fedélzeti poggyász (55x40x23 cm) és egy kisebb táska felvitelét is.

Wizz Air kézipoggyász méret: maximum 40x30x20 cm és 10 kg.

Wizz Air extra fedélzeti poggyász: maximum 55x40x23 cm és 10 kg lehet.

 

Hagyományos légitársaságok

A hagyományos légitársaságok, mint például a Lufthansa, a British Airways és az Air France, teljes körű szolgáltatásokat kínálnak az utasok számára, amelyek magukban foglalják az ingyenes poggyászfeladást, fedélzeti étkezést és italokat, valamint kényelmes üléseket. Ezek a légitársaságok gyakran szélesebb hálózattal rendelkeznek, és több desztinációra kínálnak közvetlen járatokat, beleértve a hosszú távú nemzetközi útvonalakat is.

Az utasok számára magasabb szintű kényelmet és kiszolgálást biztosítanak, beleértve a fedélzeti szórakoztató rendszereket, extra lábtérrel rendelkező üléseket és prémium utazási osztályokat, mint például az üzleti és első osztály. A hagyományos légitársaságok ideális választást jelentenek azok számára, akik hosszabb utazásokat terveznek, vagy akik értékelik a kényelem és a szolgáltatások széles skáláját a repülőút során.

Természetesen ezeknél a légitársaságoknál is van olyan jegy mellyel csomagot nem adhatunk fel, de a kabinba ingyenesen vihetünk magunkkal kézipoggyászt, így érdemes rövidebb utazásoknál ezeket a légitársaságokat is megnéznünk.

 

Pár ismert légitársaság jelenlegi lehetőségei:

Lufthansa

Lufthansa járatain az utasok egy darab kézipoggyászt és egy kézi táskát vihetnek fel, melynek maximális mérete 55x40x23 cm és súlya legfeljebb 8 kg. Az üzleti és első osztály utasai két darab kézipoggyászt vihetnek fel ugyanezekkel a méretekkel és súlykorlátozással.

Lufthansa kézipoggyász méret: maximum 55x40x23 cm és 8 kg.

Lufthansa kézitáska méret: maximum 40x30x10 cm.

 

British Airways

British Airways lehetővé teszi, hogy az utasok egy darab kézipoggyászt és egy kisebb személyes táskát vigyenek fel ingyenesen a fedélzetre. A kézipoggyász maximális súlya 23 kg lehet. Érdemes minden járat esetén indulás előtt érdeklődni, mert van, hogy néha a kabinbőrönd csak a raktérben fér el.

British Airways kézipoggyász méret: maximum 56x45x25 cm és 23 kg.

British Airways kézitáska méret: maximum 40x30x15 cm és 23 kg.

 

Air France

Mint sok más légitársaságnál itt is a jegy fajtájától függ a kézipoggyász mellé adhatunk-e fel több poggyászt a raktérben. Az Air France turista osztályára a legolcsóbb jegy esetén (Economy Light) 1 darab kézipoggyász és egy db személyes tárgy vihető fel.

Air France kézipoggyász méret: maximum 55 x 35 x 25 cm és 12 kg lehet.

 

easyJet

Az easyJet járatain az utasok egy darab kézipoggyászt vihetnek fel, melynek mérete legfeljebb 45x36x20 cm lehet. Az easyJet Plus, FLEXI viteldíjjal rendelkező utasok, valamint azok, akik nagy kézipoggyászt adtak a foglaláshoz, egy nagyobb kézipoggyászt (56x45x25 cm) is felvihetnek.

easyJet kézipoggyász méret: maximum 45x36x20 cm és 15 kg lehet.

easyJet nagy kézipoggyász méret: maximum 56x45x25 cm és 15 kg lehet.

Mint látjuk minden társaságnál más és más a lehetőség és szabályozás, ezért utazás előtt mindenképp az adott légitársaság honlapján érdemes utánanézni, hogy milyen méretű és mennyiségű poggyászt vihetünk magunkkal!

 

Kedvenc utazótáskáink és hátizsákjaink

 

Bontour Air utazótáska Ryanair és Wizzair fedélzeti kabintáska 40x25x20 cm kék

Ez a kék színű Bontour Air utazótáska tökéletes választás a Ryanair és Wizzair járatokhoz, köszönhetően kompakt méretének (40x25x20 cm). Praktikus és könnyű, ideális a kézipoggyász szabályoknak megfelelő utazáshoz.

 

  Ryanair/Wizzair kabintáska 40x20x25 cm, Bontour AIR Utazótáska, Kék-VASBÚTOR


Bontour Air utazótáska Wizzair fedélzeti kabintáska 40x30x20 cm fekete

A fekete színű Bontour Air utazótáska kifejezetten a Wizzair fedélzeti kabintáska méreteinek felel meg (40x30x20 cm). Stílusos és tartós anyagból készült, amely biztonságosan tárolja az utazás során szükséges tárgyakat.

 

  Wizzair kézipoggyász kabintáska 40x30x20 cm , Bontour AIR Utazótáska, Fekete-VASBÚTOR

 

BONTOUR FlexiGo Bővíthető Utazó Hátizsák Wizzair méretű 40x30x20 cm piros színben

Ez a piros színű Bontour Air utazó hátizsák ideális választás a Wizzair utasainak, mivel pontosan illeszkedik a légitársaság kézipoggyász méreteihez (40x30x20 cm). Kényelmes viselni és elegendő helyet biztosít a legfontosabb holmik számára.

 

BONTOUR FlexiGo Bővíthető Utazó Hátizsák, WizzAir méretű 40x30x20cm kézipoggyász, Piros Színben-VASBÚTOR

 

Kedvenc kabinbőröndjeink

 

Bontour CabinOne kabinbőrönd 40x30x20 cm Wizzair járataira ingyenesen felvihető antik szürke


Ez az antik szürke színű Bontour CabinOne kabinbőrönd a Wizzair járataira ingyenesen felvihető, mivel pontosan megfelel a légitársaság kézipoggyász méreteinek (40x30x20 cm). Elegáns és tartós, ideális a rövid utazásokhoz.

 

40x30x20cm bőrönd, WIZZ AIR felvihető kézipoggyász, Antik szürke-VASBÚTOR

 

Bontour CabinOne kabinbőrönd Wizzair járataira ingyenesen felvihető RoseGold 40x30x20 cm

Ez a piros Bontour CabinOne kabinbőrönd szintén ingyenesen felvihető a Wizzair járataira, köszönhetően a 40x30x20 cm-es méretének. Vibráló színe és praktikus kialakítása teszi tökéletes útitárssá.

 

40x30x20cm kabinbőrönd, WIZZ AIR felvihető kézipoggyász, RoseGold-VASBÚTOR

 

Bontour CabinOne kabinbőrönd Wizzair járataira ingyenesen felvihető kék szín 40x30x20 cm

A kék színű Bontour CabinOne kabinbőrönd nemcsak stílusos, hanem a Wizzair kézipoggyász szabályainak is megfelel (40x30x20 cm), így ingyenesen felvihető a fedélzetre. Kompakt és megbízható utazási kiegészítő.

 

Bontour 40x30x20cm kabinbőrönd, WIZZ AIR felvihető kézipoggyász, Kék-VASBÚTOR

 

Nagyobb méretű kabinbőröndök melyek ingyenesen felvihetők egyes légitársaságoknál pl: Lufthansa, British Airways

 

Bontour Charm 4 kerekes kabinbőrönd S méretű citromzöld

Ez a citromzöld Bontour Charm kabinbőrönd S méretben ideális választás a Lufthansa és British Airways járatokra. Négy kereke biztosítja a könnyű manőverezést, és a tágas belső tér elegendő helyet biztosít a hosszabb utazásokhoz.

Bontour

 

Bontour City 4 kerekes kabinbőrönd 55x38x20 cm barna

A barna Bontour City kabinbőrönd 55x38x20 cm-es méretével tökéletesen megfelel egyes légitársaságok kézipoggyász szabályainak. Négy kerekének köszönhetően könnyen mozgatható, és elegáns megjelenése mellett praktikus is.

Bontour

 

 

BONTOUR "Clasic" 4 Kerekes Kabin Bőrönd 55x39x20cm Szürke

Ez a szürke 4 kerekes kabinbőrönd 55x39x20 cm-es méretével ingyenesen felvihető a Lufthansa és British Airways járataira. Színe és dizájnja mellett tartóssága és tágas belső tere is figyelemre méltó.

 

  BONTOUR

 

Tippek a kézipoggyász praktikus csomagolásához

  1. Tervezze meg előre: Írjon listát azokról a dolgokról, amelyeket magával szeretne vinni, és próbálja minimalizálni a felesleges tárgyakat.
  2. Rendezettség: Használjon pakolókockákat vagy tasakokat a ruhák és egyéb tárgyak rendezéséhez, így könnyebben megtalálhatja, amire szüksége van.
  3. Válassza a sokoldalú tárgyakat: Olyan ruhadarabokat és kiegészítőket válasszon, amelyek többféleképpen is hordhatók.
  4. Kis méretű, de hasznos tárgyak: Kis méretű piperecikkek és utazó méretű kozmetikumok használata helyet takarít meg.
  5. Ne feledje az elektronikai eszközöket: Gondoskodjon róla, hogy minden szükséges töltőt és kábelt magával vigyen.

Reméljük ez az összeállítás segített repülős útjának tervezésében!

Utazás előtt mindenképpen nézze meg az választott légitársaság aktuális poggyász szabályzatát, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket!